100+ Advertisements Quiz Questions for Business Quizzes

Must Try

100+ Anime Quiz | Manga, Naruto Quiz 2-3 liner Trivia and Funda 2020

Anime Quiz Questions and answers  How much do you know about Anime and Manga? Check out this interesting set of Anime Quiz questions and answers...

Music and Entertainment Quiz Questions | 2-3 liner Questions

Welcome to the Music and Entertainment Quiz, this amazing set of questions were researched by Abhiroop Dey and I'm sure you'll love this set...

50+ Cinema Quiz Questions and Answers 2020, Check how many you know

These are the set of 50 Funda Cinema Quiz Questions and answers, Hope you will love this set of Quiz questions and answers. 1) The...

100+ Advertisements Quiz Questions for Business Quizzes

Advertisements Quiz questions and answers These are the set of few Advertisements quiz questions and answers which are based on the epic Advertisement campaigns from...

Advertisements Quiz questions and answers

These are the set of few Advertisements quiz questions and answers which are based on the epic Advertisement campaigns from history.

Global Advertisements Quiz Questions

1. What is the significance of this ad line:” Hope you find the melody to many more little hearts”?

Ans: Parle released this ad to congratulate its rival Britannia on completing 100 years.

2. Which brand ran a campaign called ‘Drop the C’ and what does it relate to?

Ans: Heineken is inspired by the idea that taking C from CO2 leaves Oxygen.

3. Name the QSR chain that once launched a perfume called ‘flame-grilled fragrance’ on April fool’s day.

Ans: Burger King

4. Which brand used these lines ‘American by birth, Rebel by choice’?

Ans: Harley Davidson

5. Whose first ad campaign in India is titled ‘Make every day brighter’?

Ans: IKEA

6.On the first day when Saudi women were allowed to start driving cars, which brand gave its products for free when women were at wheels when they came to their drive-ins? What was the title of the campaign?

Ans: Burger King’sWhoppHER

7. Name the brand that carried out its first in-film campaign in the movie ‘Barfi’.

Ans: Goodricke Tea

8. She has been a traffic stopper since 1967. Her wit, her sharp sense of humor, and her unique style of analyzing current affairs have always been a subject of fascination. At over 50’ she continues to be envied by even the best in the industry. Who has been described?

Ans: Amul Girl

Consumer Advertisements Quiz

9. Which soap brand used a future head of state in its 1987 campaign, after featuring Vinod Khanna in its 1985 campaign?

Ans: Cinthol and Imran Khan

10. In 1973, a 22 yr old featured in a DCM Towels campaign. The tagline said, “Towels so good you want to wear them”.The ads were hurriedly withdrawn. Who was the model?

Ans: Maneka Gandhi

11. Name the brand which has launched a campaign titled “Open your world” and has introduced its product under 0.0 category.

Ans: Heineken’s 0.0 % alcohol beer

12. What is the term used to describe an advertising campaign in which advertisements are shown infrequently over a period of time?

Ans: Drip campaign

13.Whose erstwhile brand campaigns are: “Celebrating life’s moments” and “Never say no to life”?

Ans: Raymond

14. Whose ad campaign was titled “A salute to the stars behind the stars”, which recognizes unsung heroes?

Ans: TVS Star City and TVS Sport

15. Which company launched an ad campaign with the punchline: “Success. Not software”, much before digital technologies invaded tech space.

Ans:Salesforce.com

16. Which brand that sported the tagline: ‘Giant compressive strength’ used India’s first WWE wrestler in one of its ad campaigns?

Ans: Ambuja Cements featured Great Khali

17. Which Indian company’s CSR campaign is called “Haathi mere Saathi”?

Ans: Muthoot Group

18. Which brand had once used Suppandi, the character created by Amar Chitra Katha comics to launch a financial awareness campaign in India?

Ans: Visa International

19. Which brand has launched a campaign: “Wimbledon Wiggle”?

Ans: Evian

20. Which brand ran its ad campaign in the US with the lines “Cheap and ugly does it” and “When you get it you get it”?

Ans: Subaru

advertisements quiz with answers

21. Which brand used this tagline “Drivers Wanted” and also ran an ad campaign on the same theme?

Ans: Volkswagen

22. Whose ambush marketing campaign runs the lines “You don’t need a Visa to visit the 1992 Winter Olympics”?

Ans: American Express Cards

23. Inspired by the statement from Sutta PitakaBy non-hatred alone is hatred appeased”, which brand launched its brand’s communication campaign?

Ans: United Colors of Benneton’s “Unhate” campaign

24. In terms of ad campaigns, what is common to ‘Shell’ and ‘Maruti Suzuki’?

Ans: Both have used the phrase ‘Let’s Go

25. Which brand hosts parties at night clubs around the world as a part of its global marketing campaign to promote its casual range by dubbing its events as ‘After Hours Athletes’?

Ans: Puma

26. Which brand’s campaign on Facebook promised their product for free if the participant deletes 10 friends from the list?

Ans: Burger King

27. Which MNC launched a campaign called ‘Project Vishwas’ in India to restore the reputation and to dispel doubts in the minds of customers after worms were found in their flagship brand?

Ans: CadburyDairy Milk

28. For which brand is George Clooney back in his first worldwide campaign where is suited up in armor to save the Medieval Kingdom before hitting the streets of New York on a quest to find the kingdom’s most exceptional ___?

Ans: Nespresso Coffee

29. Which Soft drink company runs ads through the 1970s with a polar bear wearing sunglasses as the main character with the slogan “Its Frothy Man!”? 

Ans: Cresta

30.For the launch of which entity in a premier city in Western India the slogan “the city that never sleeps will now look forward to waking up” was in 2015?

Ans: The Hindu

Television Advertisements Quiz Questions

31. Which brand released a controversial print ad that showed Malala Yousoufzai bouncing on its product and achieving great heights?

Ans: Kurl-On

32. Which famous brand owns one of the largest Clydesdale herds in the world and also uses them for promotions and commercials since the 1930s especially in the super bowl commercials?

Ans: Budweiser

print Advertisements quiz questions with answers for business quiz

33.Id the advertiser.

advertisements-quiz-questions

Ans: Baygon

34. This is an ad released by Nike for its special edition sneakers as a tribute to a famous superhero. Identify the superhero.

advertisements-quiz-questions

Ans: Ironman

35. Which major food delivery chain has launched this ad?

advertisements-quiz

Ans: Zomato Gold

36. Identify the advertiser.

advertisements-quiz-trivia

Ans: Twitter

37.Id the advertiser.

ads-quiz

Ans: Facebook

38.Id the advertiser.

ads-quiz-questions

Ans: Tic Tac

39.Id the advertiser.

ads-quiz

Ans: Swarovski

40. This is an ad by Carlsberg. What is being promoted here?

Ans: Don’t drink and drive

41.Id the advertiser.

advertisements-quiz-questions

Ans: KFC

42.Id the advertiser.

quiz on advertisments

Ans: Mountain Dew

43. Which online real estate site in India has launched its first-ever musical ad campaign and claims to be #PropertyKaSuperMarket?

Ans: Magic Bricks

44. Which company’s famous campaign “ Once you pop, the fun does not stop”?

Ans: Pringles

45.Id the advertiser.

advertisements-quiz-questions

Ans: Nutella

46. Which company originally came up with a poster for boosting morale in the factory in 1942 using a fictional woman –Rosie the Riveter?

Ans. Westinghouse Electric

47. Which brand has launched a campaign for its batteries focusing on ‘long-lasting’ and featuring brand ambassador Sachin Tendulkar?

Ans: Luminous Power Technologies

48. Identify the advertiser.

advertisements-quiz-questions

Ans: Skype

49.Id the advertiser.

advertisements-quiz-questions

Ans: Youtube

50.Id the advertiser.

advertisements-quiz-questions

Ans: Netflix

Hope you enjoyed the set of 50 Advertisements quiz questions and thanks to MOHAMED RIWIN, who created these brilliant set of 50 Advertisements quiz.

Leave your vote

Comments

0 comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest Recipes

50+ Weapon Quiz | 2-3 liner Questions and Answers

Questions 1-10 on Weapon Quiz, Answers will follow after 10 questions Q1. Sometimes called the Dragon’s Fist, this ancient Chinese weapon consisted of two weights...

100+ Anime Quiz | Manga, Naruto Quiz 2-3 liner Trivia and Funda 2020

Anime Quiz Questions and answers  How much do you know about Anime and Manga? Check out this interesting set of Anime Quiz questions and answers...

Music and Entertainment Quiz Questions | 2-3 liner Questions

Welcome to the Music and Entertainment Quiz, this amazing set of questions were researched by Abhiroop Dey and I'm sure you'll love this set...

50+ Cinema Quiz Questions and Answers 2020, Check how many you know

These are the set of 50 Funda Cinema Quiz Questions and answers, Hope you will love this set of Quiz questions and answers. 1) The...

100+ Advertisements Quiz Questions for Business Quizzes

Advertisements Quiz questions and answers These are the set of few Advertisements quiz questions and answers which are based on the epic Advertisement campaigns from...

More Recipes Like This

- Advertisement -

Comments

0 comments

Log In

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.